Krukbevalling
 
Als de baarmoedermond helemaal open is, volledig ontloten is of zoals er ook omschreven wordt, je 10 cm ontsluiting hebt , worden de weeën anders van aard. De ontsluitingsweeën gaan over in persweeën. Je mag actief gaan persen om je kindje geboren te laten worden.
 
De uirdrijving kun je in verschillende houdingen doen. Bijvoorbeeld op je rug of in zijligging in bed of je kunt er voor kiezen om op de baarkruk te gaan persen.
 
Zitten op de baarkruk is een natuurlijke houding om te persen Je partner kan op een stoel achter je gaan zitten en kan je op deze wijze ondersteunen. Door rechtop te zitten hebben vrouwen vaak het gevoel actief betrokken te zijn bij het persen. Deze verticale houding kan ook erg prettig zijn als je tijdens de weeën last hebt van je rug. Of als we tijdens het persen besluiten van verschillende houdingen te veranderen. Ten slotte helpt ook de zwaartekracht mee in deze houding. De verloskundige heeft altijd een baarkruk bij zich. In het Antonius Ziekenhuis Sneek als ook in het het MCL zij er baarkrukken.


© Copyright 2014-2019  Verloskunde Harlingen | Website Best Reclamestudio