Termijnecho

De meeste zwangerschappen verlopen zonder problemen. Gelukkig komen veel kinderen gezond ter wereld. In het begin van de zwangerschap wordt er door middel van een echo vastgesteld hoe lang jouw zwangerschapsduur is. Deze echo krijgt iedereen standaard aangeboden tussen de 8-12 weken zwangerschap. Door een aantal metingen te verrichten wordt de grootte van het kind en daarmee de duur van de zwangerschap bekeken. Dit onderzoek wordt uitgevoerd om nauwkeuriger de uitgerekende datum vast te stellen, zodat minder mensen tijdens de bevalling als “ te vroeg” of “overtijd” worden beschouwd. Op de echo is verder te zien of je zwanger bent van één baby of een meerling.

De echo’s zijn niet verplicht maar wij merken dat de meeste zwangeren het fijn vinden om af en toe een echo te krijgen. De echo’s worden gemaakt in ons eigen echohuis in Harlingen of bij echoburo Stiens waar ervaren echoscopisten de tijd nemen om je baby mooi in beeld te brengen en alles uitgebreid aan je uit te leggen.

Alle medische echo’s waar een indicatie voor is, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Zoals de termijnecho’s, bij vaginaal bloedverlies en de groeiecho’s etc. Daarnaast mag je op elke moment van de zwangerschap kiezen om zelf een echo te laten maken. Deze worden alleen niet vergoed door de verzekering. De tarieven vind je op de websites van het echohuis Harlingen en echoburo Stiens.

SEO of 20 weken echo

SEO-Structureel Echografisch Onderzoek: deze echo is een uitgebreide ‘medische’ echo waarmee een aantal structurele afwijkingen van uw kindje vastgesteld kunnen worden. Het SEO is opgenomen in de basisverzekering en wordt dus vergoed.

Voor meer informatie kijk ook eens op: www.prenatalescreening.nl en www.pns.nl

 

Heb je een vraag over de echo’s?

Of wil je contact voor bijvoorbeeld een pretecho bij ons Echohuis? Wij staan je graag te woord

Tel: 06 – 44 38 56 90

Pretecho bij Echohuis

Een tastbare herinnering en een unieke ervaring. Eén van de mooiste en unieke momenten is het maken van een echo, een machtige ervaring voor jou en je familieleden. Naast medische echo’s kun je in ons eigen Echohuis Harlingen een 3/4D echo laten maken. De echo is uitsluitend bedoeld om buiten de medische echo’s, rustig in een ontspannen en gezellige sfeer, eventueel met anderen erbij, je kindje nog eens te bewonderen.

pretecho

Pretecho

Ben je opzoek naar professionele zorg op een persoonlijke manier? Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!

Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!