Termijnecho

De meeste zwangerschappen verlopen zonder problemen. Gelukkig komen veel kinderen gezond ter wereld. In het begin van de zwangerschap wordt er door middel van een echo vastgesteld hoe lang jouw zwangerschapsduur is. Deze termijnecho krijgt iedereen standaard aangeboden tussen de 8-12 weken zwangerschap. Door een aantal metingen te verrichten wordt de grootte van het kind en daarmee de duur van de zwangerschap bekeken. Deze termijnecho wordt uitgevoerd om nauwkeurig de uitgerekende datum vast te stellen, zodat minder mensen tijdens de bevalling als “ te vroeg” of “overtijd” worden beschouwd. Op deze echo is verder te zien of je zwanger bent van één baby of een meerling.

Een echo is nooit verplicht, maar wij merken dat de meeste zwangeren het fijn vinden om af en toe een echo te krijgen. De meeste echo’s worden gemaakt bij ons in de praktijk in ons echohuis in Harlingen door onze verloskundig- echoscopist Suzanne van der Poel, Suus neemt de tijd om je baby mooi in beeld te brengen en alles uitgebreid aan je uit te leggen.

Alle medische echo’s, dus echo’s met een indicatie, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Zoals de termijnecho’s, bij vaginaal bloedverlies, de groei- en liggingsecho etc. Voor de 13 en 20 weken echo verwijzen je naar een specifiek echobureau.

Daarnaast mag je op elke moment van de zwangerschap bij Suzanne een 2D-3D of 4D echo laten maken. Deze pretecho’s worden alleen niet vergoed door je verzekering. Bel gerust voor het maken van een afspraak of bespreek dit tijdens de consulten. De tarieven vind je op de websites van het echohuis Harlingen.

 

Pretecho

Wil je een 2D-3D of 4D echo in Harlingen, bel ons gerust voor het maken van een afspraak of vermeld het op het spreekuur.

13 of 20 weken echo

Naast de termijnecho kun je indicatie krijgen voor het verrichten van een specifieke diagnose echo, hiertoe behoren de volgende echo’s:

  • vitaliteit
  • bloedverlies
  • groeibepaling van je kindje
  • placentalokalisatie
  • liggingsecho

De 13 en 20 weken echo’s vallen onder de prenatale screening en hierover word je bij ons uitvoerig in het begin van je zwangerschap gecounseld.

 

Heb je een vraag over de echo’s?

Of wil je contact voor bijvoorbeeld een pretecho bij ons? Wij staan je graag te woord

Tel: 06 – 44 38 56 90

Pretecho bij Echohuis

Een tastbare herinnering en een unieke ervaring. Eén van de mooiste en unieke momenten is het maken van een echo, een machtige ervaring voor jou en je familieleden. Naast medische echo’s kun je in ons eigen Echohuis Harlingen een 2D-3D-4D laten maken. Deze pretecho’s zijn uitsluitend bedoeld om buiten de medische echo’s, rustig in een ontspannen en gezellige sfeer, eventueel met anderen erbij, je kindje nog eens te bewonderen.

pretecho

Pretecho

Ben je opzoek naar professionele zorg op een persoonlijke manier? Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!

Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!