Controles
In het kraambed worden bij zowel moeder als kind een aantal medische controles gedaan. Deze worden door de kraamverzorgster gedaan. Mocht zij iets afwijkends vinden of er bestaat twijfel, dan neemt ze contact op met ons om te overleggen. Wij zijn immers verantwoordelijk voor de zorg in het kraambed.

Controles bij moeder
De moeder wordt dagelijks gecontroleerd op haar temperatuur, de pols, het plassen, het weer opgang komen van de stoelgang, de baarmoederstand, het bloedverlies, de borsten, de eventuele hechtingen of de wond van de keizersnede. Verder wordt er in de gaten gehouden of zij voldoende eet, drinkt en uitrust, de psychische conditie.

Er is tevens voldoende tijd om de ervaring van de bevalling te bespreken en u te ondersteunen bij de verwerking hiervan.

Controles bij het kind
Het kindje wordt dagelijks gecontroleerd op de temperatuur, de huidskleur, het aantal natte luiers en kleur van de ontlasting, inname van voldoende voeding, en ook het gewicht. De kraamverzorgster gaat u verder veel leren over de verzorging: het verschonen, het badje, het aankleden, etc.© Copyright 2014-2019  Verloskunde Harlingen | Website Best Reclamestudio