Nacontrole
Als wij rond de 8e -10e dag  en soms later, het kraambed afsluiten betekent dit niet helemaal het einde van onze zorg. We dragen de medische zorg van u en uw kind in principe over aan het consultatiebureau en aan uw huisarts
 
Ongeveer 6-8 weken na de bevalling kunt u bij ons komen voor een nacontrole. U kunt ongeveer een week of 3-4 na de bevalling bellen voor het maken van deze afspraak.  De nacontrole is niet verplicht. Sommige vrouwen vinden het een leuke afsluiting van een bijzondere periode. Wij vinden het natuurlijk erg leuk als u uw zoon of dochter meeneemt!

Tijdens de nacontrole bespreken we het verloop van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed, hoe u zich lichamelijk voelt. Natuurlijk is er ruimte voor het stellen van vragen. Op indicatie meten we uw bloeddruk of laten we het ijzergehalte (Hb) bepalen. Verder geven we advies over een eventuele volgende zwangerschap en bespreken de mogelijkheden van anticonceptie.

U bent misschien in het ziekenhuis bij de gynaecoloog bevallen, maar tijdens de zwangerschap wel bij ons onder controle, of wij verleende zorg in uw kraambed, dan bent u uiteraard ook bij ons van harte welkom voor de nacontrole. 

U kunt ons altijd bereiken ook ná 8 wkn.© Copyright 2014-2019  Verloskunde Harlingen | Website Best Reclamestudio