Kraamzorg

Na de geboorte van je kindje begint je kraamtijd. Je leert – samen met de kraamverzorgster – je baby verzorgen en je lichaam herstelt zich van de bevalling. De kraamverzorgende let op je gezondheid en dat van je kindje baby en rapporteert indien nodig aan de verloskundigen. Tijdens de kraamperiode omvat onze zorg medische en psychosociale ondersteuning . Rust en een liefdevolle begeleiding staan in het teken van kraamzorg.

Zorg op maat

Kraamthuis Friesland

Verloskundigen en kraamverzorgenden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en belangrijke partners binnen de geboortezorg en bij de start van de keten jeugdgezondheidszorg. Kraamthuis Friesland ziet een professionele communicatie met verloskundigen als eerste vereiste voor veilige zorg aan moeder en kind. In de visie op de kraamzorg staat bij Kraamthuis moeder en kind centraal en wordt bijzondere aandacht besteed aan de zorgervaring van de vrouw, haar zelfredzaamheid, moederschap en preventieve voorlichting.

Omdat geen kraamvrouw hetzelfde is, biedt Kraamthuis in overleg met de verloskundigen het aantal uren kraamzorg op maat aan. Het accent van de kraamzorg ligt daarbij op de medische verzorging van jou en je kindje. Voor de kwaliteit van onze zorg is het daarom essentieel dat verloskundigen en kraamverzorgenden één hecht team vormen. De continuïteit van onze zorg is hierdoor geborgd en afgestemd op jouw wensen en de begeleiding van de verloskundigen, als ook de protocollering van zorg, deskundigheidsbevordering, vroegsignalering en de zorg rondom de thuisbevalling en de poliklinische bevalling in het ziekenhuis. Onze kraamverzorgenden beschikken over een grote kennis en vaardigheid op het gebied van moeder en babyverzorging, borst- en kunstvoeding en intercollegiale samenwerking. Tevens verrichten de kraamverzorgenden licht huishoudelijk werk, ontvangen zij het bezoek en verzorgen zo nodig de overige gezinsleden.

 

Kraambed ongemakken

Naast het grote geluk is het kraambed niet altijd een roze wolk. Wij omschrijven een paar ongemakken;

kraamhtuis

Kraamthuis Friesland

Voor jou en je baby

de best mogelijke start

Uiteraard ben je vrij in keuze

Bekijk website

Ben je opzoek naar professionele zorg op een persoonlijke manier?
Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!

Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!