Hielprik

In de eerste week na de geboorte van uw kind komt de JGZ verpleegkundige langs om de hielprik uit te voeren. Het bloed wordt onderzocht op een aantal zeldzame erfelijke stofwisselingsziekten. Tijdige opsporing van deze ziektes kan schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling voorkomen of beperken. Het in het belang van de gezondheid van uw kind dat de hielprik wordt gedaan. De hielprik wordt nooit uitgevoerd zonder uw toestemming. Deelname aan de hielprik is vrijwillig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Als de uitslag goed is, ontvangen u geen bericht! Als u binnen vier weken na de hielprik geen bericht hebben ontvangen, is de uitslag goed. Als er een afwijkende uitslag is gevonden wordt u ingelicht.

Wilt u exact weten waarop het bloed van uw kindje op onderzocht wordt, vraag het ons of kijk op www.rivm.nl/hielprik

Gehoorscreening

Gelijk met de hielprik verzorgt de screener, de JGZ verpleegkundige, ook de gehoorscreening. Hierbij wordt een zacht dopje in het oor van uw baby geplaatst waardoor een zacht geluid ratelt. Dit doet geen pijn. De uitslag van de gehoortest is direct bekend. Soms moet de gehoorscreening herhaald worden, dit zal de screener met u bespreken.

Vragen?

Heb je een vraag? Wij staan je graag te woord.

Tel: 06 – 44 38 56 90

Ben je opzoek naar professionele zorg op een persoonlijke manier? Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!

Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!