Nacontrole

Als wij rond de 8 -10e dag  en soms later, het kraambed afsluiten betekent dit niet helemaal het einde van onze zorg. We dragen de medische zorg van jou en je kind in principe over aan het consultatiebureau en aan je huisarts.

Onze nacontrole

Ongeveer 6 weken na de bevalling ben je bij ons welkom voor een nacontrole. Je kunt ongeveer een week of 3-4 na de bevalling bellen voor het maken van deze afspraak.  De nacontrole is niet verplicht. Sommige vrouwen vinden het een leuke afsluiting van een bijzondere periode. Wij vinden het natuurlijk erg leuk als je je zoon of dochter meeneemt! Bel ons na de bevalling om een afspraak te plannen.

Wat bespreken we?

Tijdens de nacontrole is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Wij evalueren onze zorg en hoe je de bevalling ervaren hebt en of we je nog ergens mee kunnen helpen. Verder vragen we naar jullie lichamelijke en psychische gezondheid. We stellen jullie feedback over onze praktijk ook zeer op prijs. Ervaringsverhalen kunnen jullie altijd richten naar deze site.Op indicatie zullen wij je bloeddruk meten of laten we het ijzergehalte (Hb) of bloedsuiker nogmaals bepalen. Verder geven we advies over een eventuele volgende zwangerschap en bespreken de mogelijkheden van anticonceptie.

Je bent misschien in het ziekenhuis bij de gynaecoloog bevallen, maar tijdens de zwangerschap wel bij ons onder controle, of wij verleende zorg in jouw kraambed, dan ben je uiteraard ook bij ons van harte welkom voor de nacontrole.

Vragen?

Heb je een vraag? Wij staan je graag te woord.

Tel: 06 – 44 38 56 90

Ben je opzoek naar professionele zorg op een persoonlijke manier? Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!

Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!