Medicijnengebruik en zalf/crème
Als u een kinderwens heeft en medicijnen gebruikt of wilt gebruiken, is het raadzaam om te controleren of deze medicijnen geen nadelige bijwerkingen hebben op een eventuele zwangerschap. Vertel daarom je behandelend verloskundige, huisarts en apotheker dat je een kinderwens hebt, zij kunnen dan rekening houden met het voorschrijven van medicatie. 
Bij de drogist worden veel verschillende soorten medicijnen en crème verkocht zonder dat hiervoor een recept nodig is. Check altijd bij de verloskundige of u de medicijnen en of crème wel mag gebruiken of dat er mogelijk een beter alternatief is.
 
Pijnstilling
Bij pijnklachten kunt u zonder gevaar paracetamol gebruiken. Ook een verdoving voor een behandeling bij de tandarts is geen probleem.
 
Röntgen
Vermeld bij het laten maken van een röntgenfoto of CT-scan van uw buik of bekken altijd dat u een actieve kinderwens heeft.
In de zwangerschap zijn niet alle medicijnen en zalven toegestaan. Het is daarom raadzaam om voordat u zwanger bent, bij uw huisarts, apotheker na te gaan of de medicijnen die u slikt of zalf die u smeert,  veilig te gebruiken zijn in de zwangerschap.
 
 


© Copyright 2014-2019  Verloskunde Harlingen | Website Best Reclamestudio