Vaginaal bloedverlies

Is er sprake is van bloedverlies tijdens het eerste trimester van de zwangerschap dan brengt dit veel onzekerheid met zich mee. Er wordt logischerwijs vaak vanuit gegaan dat de zwangerschap misschien zal eindigen in een miskraam.

Bloedverlies in de zwangerschap kan echter vele andere (niet verontrustende) oorzaken hebben: innesteling van het vruchtje; bloeding na bijvoorbeeld sporten, inspanning of vrijen; (inwendige) aambeien, etc. Neem altijd contact met ons op. Mocht je alleen maar een beetje bloedverlies hebben en geen buikpijn, dan ziet het er meestal redelijk gunstig uit. Krijg je daarentegen eerst bloedverlies en komt daarna een menstruatieachtige pijn bij dan lijkt de prognose minder goed.

Bij bloedverlies zullen wij echografisch kijken of we een oorzaak kunnen vinden voor het bloedverlies. Bel ons bij vaginaal bloedverlies en ongerustheid.

Bedenk: mocht de echo die we laten maken rond de 12 de week goed zijn, dan wordt de kans op een miskraam wel een stuk kleiner maar het is geen garantie!

Pseudo-menstruatie

Ook kan het voorkomen dat je regelmatig gedurende een aantal weken steeds wat bloed verliest (kan soms best ruim zijn). Dit wordt ook wel ‘pseudo-menstruatie” genoemd. je hebt gedurende een wat langere periode in de zwangerschap een beetje bloedverlies op het moment dat je anders ongesteld zouden worden.

Natuurlijk schrik je er iedere keer van maar als met de echo al gekeken is of er een oorzaak gevonden kan worden voor het bloedverlies en die blijkt er niet te zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Ben je ongerust?

Heb je een vraag? Wij staan je graag te woord.

Tel: 06 – 44 38 56 90

Ben je opzoek naar professionele zorg op een persoonlijke manier? Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!

Verloskunde Praktijk Harlingen biedt je zorg op maat!